Vijesti

Članak, vijesti i aktuelnosti

Druga liga RS-Zapad: “PLAVI” nadigrali Borac u borbi za opstanak

 

U utakmici koja je direktno odlučivala koja ekipa će i sledeće sezone nastupati u drugoligaškom zapadu, naš tim je izašao kao pobjednik i tako obezbijedio opstanak u ligi, kolo prije kraja prvenstva.U prvom poluvremenu se  igralo na sredini terena, gdje su obe ekipe uglavnom cuvale svoj gol,  bez prevelike želje da se ugrozi protivnik. Iz takve igre naš tim je stvorio par sansi, a najizgledniju priliku “plavi” su imali u 30 minutu kada je Jovičić iz slobodnog udarca pogodio prečku protivničkog gola a na odbijenu loptu natrčao Mitrović, ali je jedan igrač Borca uklizao na gol liniji i sačuvao svoju mrežu. U 45. minuti naš tim dolazi do prednosti, kada je Stjepanović izveo slobodan udarac, niko od igrača nije dirao loptu i ona je završila u golu Borca, za 0:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Borac je krenuo sa napadima, ali je naša odbrana stajala na visini zadatka i nisu dozvoljavali da se ugrozi gol Jaćimovića. Kada je naš tim vidio da ekipa Borca polako pada sa snagom, preuzeo je kontrolu meč i iz takve igre preko Todića i Delića dolazi do prednosti od 0:3, na veliku radost naših navijača koji su doputovali u K. Dubicu. Borac preko Dalića u 90. minuti iz jedanaesterca smanjuje na 1:3, što je konačan rezultat meča.

Ovom prilikom FK” Željezničar” Doboj, se zahvaljuje igračima Borca na fer i korektnoj igri, gdje je utakmica protekla mirno bez i jednog grubog prekršaja. Želimo im sreću u daljem takmičenju i da se što prije izbore plasman u Drugu ligu.

Sudijska trojka, na čelu sa Veliborom Gigovićem je rutinski odradila svoj dio posla.