Vijesti

Članak, vijesti i aktuelnosti

PRIPREME FUDBALERA ŽELJEZNIČARA: Pakleni ritam na paklenoj vrućini

Kada se malo ko usuđuje da u popodevnim časovima izlazi na ulicu fudbaleri dobojskih plavih pod nadzorom Slobodana Ostojića, novog šefa Stručnog štaba, rade marljivo i ispunjavaju postavljene zadatke.

– Sa pripremama za novu sezonu počeli smo pre desetak dana i celi ovaj period su paklene vrućine. Međutim, to ne ometa naš rad jer želja kod svih je da se što bolje pripremimo za velike izazove koji nas očekuju a konkurencija za svako mesto u timu je motiv više za maksimalnu angažovanost fudbalera. Zaista sam zadovoljan od prvog dana radom i odnosom fudbalera prema obavezana koje nosi pripremni period, naglašava Ostojić.

Na prozivci su se pojavili svi fudbaleri koji su nosili plavi dres u protekloj sezoni kao i nekoliko novajlija.

– Fudbalski pogon Željezničara čini 25 fudbalera među kojima imamo i nekoliko novih imena, odnosno pojačanja. Pored starosedilaca na treninzima su i novajlije golman Bejzić i napadač Hadžić koji su došli iz TOŠK-a, Galijašević iz Usore, Marko Novaković iz Naših krila, te Ilić, Sušić i Stanišić iz Sloge. Oni su se dobro uklopili i verujem da će opravdati naša očekivanja, tvrdi strateg Željezničara.

Koliko su radili i kako su se pripremili fudbaleri Željezničara imaće priliku da pokažu već ovog vikenda. Naime, Dobojlije su ove godine domaćini turnira ekipa koje nose ime Željezničar. Tako će ljubitelji fudbala na stadionu „15. april“ moći da u subotu i nedelju uživaju u igri domaćina i Željezničara iz Lajkovca (Srbija), te banjalučkog Željezničara i imenjaka iz Doborovaca (FBiH).