Vijesti

Članak, vijesti i aktuelnosti

Druga liga RS-Zapad: Željo još jednom obradovao svoje navijače

U 26 kolu Druge lige RS-grupa Zapad, naš tim je ugostio fudbalski klub Laktaše, gdje je upisao još jednu vrlo važnui pobjedu u borbi za opstanak. Nije dobro krenulo po naš tim jer su gosti već u 9. minuti došli do prednosti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, jer je golman Jaćimović u kaznenom prostoru oborio Milinovića, a siguran realizator je bio U. Stamenković.Naš tim je posle toga preuzeo inicijativu i konstantno napadao, a gosti su iz kontranapada stvarali probleme našoj odbrani i tako stvorili par izglednih prilika. U 43. minuti Dragan Todić jednom dubinskom loptom pronalazi Stefana Ilića, koji je nepropisno zaustavljen u šesnaestercu, a sudija Antić pokazuje na jedanaesterac.Goran Krvžić je izveo jedanesterac, ali golman Lakić je pročitao njegovu namjeru i sačuvao svoju mrežu.Na poluvrijeme Laktaši odlaze sa minimalnom prednošću 0:1.

U drugo poluvrijeme naš tim ulazi sa dosta samopouzdanja, volje i želje da rezultat preokrenu u svoju korist.Već u 49. minuti u sesnaestercu je oboren Todić, siguran sa bijele tačke je kapiten Savo Mihajlović i to je 1:1.Ovaj pogodak je dao krila našim fudbalerima i pa su još agresivnije krenuli ka golu Laktaša. Dobra igra naših momaka, krunisana je golom Krvžića u 76. minuti iz slobodnog udarca za 2:1, gdje će se na kraju ispostaviti da je to i konačan rezultat utakmice. Do kraja utakmice naši momci su odlično čuvali ovaj rezultat i tako upisali vrlo važna tri boda.

Na kraju treba istaknuti da je sudija Antić podijeli  8 žutih kartona našim fudbalerima, a čak 6 standardnih igrača naše ekipe odrađivaće suspenziju sledeće kolo, gdje nas očekuje gostovanje u Omarskoj.

 

ŽELJEZNIČAR- LAKTAŠI 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 Stamenković u 9.(iz jedanaesterca), 1:1 Mihajlović u 50.(iz jedanaesterca), 2:1 Kvržić u 76. minutu. Stadion „15. april“. Gledalaca 200. Sudija: Dario Antić (Modriča) 7,5. Žuti kartoni: Mitrović, Jaćimović, Ilić, Stjepanović, Kvržić, Jovičić, Đuričić, Kiperović (Željezničar), Šavija, Telić, Vučić, Stamenković (Laktaši).

ŽELJEZNIČAR: Jaćimović 7, Hidić 6 (od 46. Delić 7) Kiperović 7, Đorđić 7, Mitrović 7,5 Stjepanović 6,5, (od 69. Jovičić -) Ilić 7, (od 75. Omerčić-), Mihajlović 7, 5, Todić 7, Đuričić 6,5, Kvržić 7,5.

LAKTAŠI: Lakić 7, Telić 6,5, Vučić 6, Bursać 6, Bajić 7,5, Šavija 7, Stamenković 6,5, Milinović 7 (od 81. Trninić-), Br. Keleman 6, Erceg 6, (od 74. Oroz 6), Bo. Keleman 6,5 (od 61. Lekić 7).

Igrač utakmice: Igor Mitrović (Željezničar).