Vijesti

Članak, vijesti i aktuelnosti

DRUGA FUDBALSKA LIGA RS – ZAPAD: Još jedna pobjeda na domaćem terenu

Naši momci  ponovo su pružili dobru igru samo u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola a u drugom prepustili inicijativu gostima jer očito je da nisu imali snage da u istom tempu odigraju celu utakmicu. Da su mladi fudbaleri Modriča Maksime bili malo spretniji u završnim akcijama u nastavku utakmice mogli su da se vrate s povoljnijim rezultatom.

Naš tim je poveo u 10. minutu kada je Đuričić prošao po levoj strani i u pravom trenutku uposlio Todića koji je sa nekih desetak metara pogodio desni ugao gola. Usledili su novi napadi Željinih fudbalera a prednost su uvećali u 23. minutu golom Mitrovića koji je bio najviši u skoku nakon kornera koji je izveo Kvržić. Desetak minuta kasnije najljepša akcijanaših fudbalera u prvom poluvremenu koju je započeo Stefan Ilić po desnoj strani a zatim je upućuje ka Stjepanoviću koji idealno ubacuje u kazneni prostor Modričana gde je dočekao Dragan Todić i oštrim udarcem matirao Tripića.

U drugom poluvremenu, zadovoljni rezultatom, “plavi” momci kombinuju na sredini terena i gosti polako preuzimaju inicijativu. U 52. minutu Radić je primio loptu na tridesetak metara i kada je vidio da je Jaćimović daleko od gola poslao je loptu u mrežu. Imali su gosti jo dvije-tri prilike ali nisu imali sreće jer se jednom isprečila prečka a drugi put stativa nakon udaraca Sarkića i Buljića.

 

ŽELJEZNIČAR- MODRIČA MAKSIMA 3:1 (3::0)

Strelci: 1:0 Todić u 10, 2: Mitrović u 23, 3: Todić u 31, 3:1 Radić u 52. minutu. Stadion „15. april“. Gledalaca 200. Sudija: Nemanja Matić (Banjaluka) 7. Žuti kartoni: Đorđić, Mitrović, Kiperović, Stjepanović, Mihajlović (Željezničar), Trifković, Dudić (Modriča).

ŽELJEZNIČAR: Jaćimović 7, Mitrović 7,5 , Kiperović 7, Đorđić 7, Đuričić 7, Stjepanović 6,5, (od 78. Lazić-) Ilić 7,5, (od 71. Nikolić-), Mihajlović 7, 5, Todić 8, Delić 6,5 ( od 77. Skopljak-), Kvržić 7,5.

MODRIČA: Tripić 7, Bojić 6, M. Kojić 6,5, Dudić 6,5, Buljić 7, Radić 7, Gavrić 6,5, Sarkić 7, Trifković 6, Ivanović 6, N. Kojić 6,5., (od 81. Lukić).

Igrač utakmice: Dragan Todić (Željezničar).